Házilag készített kenőmájas

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

hozzávalók

  • 1 kg borjú- vagy sertésmáj
  • 2 kg sertésszalonna
  • 10 dkg hagyma, melyet olajban megfonnyasztunk
  • 6 dkg só
  • 2 kávéskanál pástétom-fűszer
  • 1 méter marhabél

Elkészítés

A szalonnát kockákra vágjuk. A felszeletelt májat fövő vízzel leforrázzuk, majd a levet leöntjük róla. A hozzávalókat húsdarálón megdaráljuk. Beletöltjük a marhabélbe és két végét spárgával szorosra megkötözzük. Takaréklángon fél órán keresztül lassan főzzük. Közben helyenként nagy tűvel megszurkáljuk, vízből kiemelve megkötözzük a hurkák végeit ismételten szorosra s fagyasszuk ki.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.