Házilag készített kenőmájas
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 1 kg borjú- vagy sertésmáj
- 2 kg sertésszalonna
- 10 dkg hagyma, melyet olajban megfonnyasztunk
- 6 dkg só
- 2 kávéskanál pástétom-fűszer
- 1 méter marhabél
Elkészítés
A szalonnát kockákra vágjuk. A felszeletelt májat fövő vízzel leforrázzuk, majd a levet leöntjük róla. A hozzávalókat húsdarálón megdaráljuk. Beletöltjük a marhabélbe és két végét spárgával szorosra megkötözzük. Takaréklángon fél órán keresztül lassan főzzük. Közben helyenként nagy tűvel megszurkáljuk, vízből kiemelve megkötözzük a hurkák végeit ismételten szorosra s fagyasszuk ki.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.